Drylandøvelser

Drylandøvelser udføres typisk på bassinkanten lige inden svømmetræning. Drylandøvelserne er et supplement til svømmetræning, hvor det langsigtede mål natruligvis er at blive en bedre svømmer/triathlet. Fokus kan fx være at forbedre styrke, koordination, balance, stabilitet eller fleksibilitet. Træningen kan også, med den rette sammensætning, være skadesforebyggende.

For triathleter er det en oplagt mulighed at lave øvelserne lige inden svømmetræning. Det kan dels være tidsbesparende (når man alligevel er afsted) og en fast rutine kan netop være medvirkende til at man får træningen udført. Det kræver blot adgang til svømmehallen eller et andet lokale 20-30 min før træningsstart.

Programmerne er baseret på minimalt brug af udstyr, så de er lette at anvende i praksis. Anskaf en træningselastik på ca 1,5m med eller uden håndtag. Brug gelænder eller lign. som ankerpunkt til elastikken (Dryland III kræver dog ikke ankerpunkt). De fleste vil foretrække et underlag til gulvøvelserne.

 

Herunder er der eksempler på drylandøvelser – brug programmerne som de er, eller få inspiration til at sammensætte dit eget drylandprogram. Start roligt ud og indlær en god teknik. Husk variation og progression i drylandtræningen.

Få gerne hjælp af en erfaren træner, instruktør eller fysioterapeut, hvis du ikke har erfaring med øvelserne.

God træning;-)

 

Dryland programmer:

Dryland-I (træningselastik og evt. underlag)

Dryland-II (træningselastik og evt. underlag)

Dryland-III (træningselastik og evt. underlag – dette program kræver ikke ankerpunkt til elastikken)

 

Træningen sker på eget ansvar.

 

Go to Top