Om fast tape

Den typiske hvide sportstape findes i de to meste gængse bredder 2,5 cm og 3,8 cm. Den meste anvendte bredde er 3,8 cm. Tapen kan let rives over i en passende længde. Vær opmærksom at sportstape ikke bør sidde for længe på huden da det let giver hudirritation. Sportstape egner sig typisk ikke til at side længere end en enkelt dag.

 

sportstape_chiroform

Sportstape 3,8 cm

 

Leukotape P er en meget fast og kraftig klæbende tape. Tapen kan bruges alene, men skal den blive siddende i flere dage er det vigtigt at anvende undertape. Som undertape kan bruges Hypafix/Fixomull. Hypafix/Fixomull er en tynd, perforeret tape der tillader huden at ånde.

Med undertape kan Leuko P ofte blive siddende op i mod en uge uden at huden generes nævneværdigt. Efter bad kan tapen evt tørres med en hårdtørrer. Tapen vil rynke lidt efter nogle dage.

 

 

Leuko_P_Tape_Chiroform

Leuko P tape

 

Både Leuko P og Hypafix/Fixomull skal klippes over med saks. Når tapen skal fjernes startes fra et hjørne og tapen tages forsigtig af. Eventuelle rester fra tapens klæbemiddel kan fjernes med vand og sæbe eller evt. badesprit.

 

 

hypafix_chiroform

Hypafix/Fixomull tape

 

Generelt gælder det ved tapening at huden bør være ren, tør og gerne barberet. Tapens klæbemiddel “aktiveres” af varme og der kan gå nogle minutter inden tapen klæber helt fast. Undgå derfor at bevæge området, der er tapet, for meget de første minutter. Hvis tapen skal bevare sin klæbeevne er det vigtigt at tapen ikke opbevares tørt og ikke for varmt.

 

 

Leuko P og Hypafix/Fixomull i artiklerne er stillet til rådighed af:

chiroform_logo

Go to Top