Silkeborg Triathlon

Et af sæsonens højdepunkter har for mig og mange Holstebro folk altid været sensommer stævnet i Silkeborg. Vi plejer at deltage på 1/4 distancen, da vi altid har afholdt vores årlige klubmesterskab samtidig med konkurrencen. Vi plejer at gøre en tur udaf det -først med blodsmag i munden og efterflg. er det mest smagen af kaffe, kage og boller som indtages ved Alminde Sø.

Selve konkurrencen i Silkeborg er for alle her er både nybegynderne, motionisterne og den danske tri elite som stiller til start. Så det er muligt for alle at blive udfordret. Stævnet har jeg kørt 7 år i træk og det er kun blevet mere og mere professionalt i setup`et gennem tiden. Der er styr på alt for selve online tilmeldingen, stævne registeringen når man ankommer, Skiftezonen er godt sat up og servicen i top bl.a med opbevarelse af tasker, udstyr mm.

Svømmestarten går fra bredden ved Almindesø, Det må jeg indrømme er et af de allerbedste steder jeg nogensinde har svømmet, altid ren og klart vand, svømmeruten er en 3 kantet rute som svømmes 1 runde på 1/4 IM og 2 runder på 1/2 IM. (som køres fortløbende med 1/4 distancen). Svømmeruten er markeret godt med store tydelige bøjer som giver en super mulighed for at have overblikket under svømningen iforhold til navigering mm.

Efter svømningen går turen i T1 inden man begiver sig ud på den krævende og inspirerende cykelrute. Cykelruten startet med høj puls og altid tunge stænger da den stiger relativt meget i starten og man skal normalt lige ha blodet rundt i kroppen. Ellers er ruten meget afvekslende, både gode bakker, nedkørsler og tonser stykker ;0)
Jeg har nu dog altid været glad for jeg kun skal have 1 runde og ikke 2 x 45 km som den lange distance.

Efter T2 går turen ud på de afsluttende 10.5 km som løbes i skovene omkring almindesø, løberuten er gode afmærket og meget trail lignende, Den løbes næsten som en ud/hjem rute dog med lidt afstikkere. Det giver en del motivation at man hele tiden kan følge ens konkurrenter på løbedelen. Løberuten går en del op/ned, den er meget inspirende og trail agtigt. Desuden kan pulsen vist ikke undgå at komme op i det røde felt undervejs.

Efterflg. løbet er der rigtig fin forplejning, med frugt og drikke i teltet. Desuden summen T2 området altid af aktivitet og glade triathleter samt de uundværlige hjælpere som gør et fremragende stævne muligt. Efterfølgende kan man jo altid benytte lejligheden til at tage en dukkert i almindesø ovenpå dagens strabadser.

Jeg kan kun anbefale Silkeborg Triathlon som er placeret i sidste weekend i august hvert år, på det varmeste alt klapper og er klart. Så skynd jer at komme på startlisten der bliver rift om pladserne.

Rigtig god tri sæson i vandet og på landevejene til jer alle!

Leif Lundstrøm, Holstebro Triathlon Klub (Leif har kørt Silkeborg Triathlon 7 gange)

Go to Top