Vintersuppe

 

Ingredienser (5 personer):
2  løg
2  kartofler
400 g knoldselleri
200 g gulerødder
2 spsk rapsolie
2 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
2 fed hvidløg
8 dl grønsagsbouillon
2 dl græsk yoghurt (2%)
salt og peber
1tsk groft salt
1tsk stødt karry

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler, gulerødder og knoldselleri. Hak alle grønsagerne i grove tern. Varm olien i en gryde og svits løg, karry, spidskommen,  og presset hvidløg heri et par minutter. Tilsæt grønsagerne og hæld bouillon på og kog det hele under låg ved svag varme i ca. 15-20 min. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Smag den til med salt og peber. Rist rugbrød i ovnen eller på brødristeren. Server suppen med 1 spsk.  græsk yoghurt og ristet rugbrød

Go to Top