Tomatsuppe

Ingredienser
320g grønne linser, fx fra Puy
2 squash
2 løg
2 spsk raps- eller olivenolie

2 dåser hakkede, flåede tomater
1 L grønsags- eller hønsebouillon
1 bundt persille
salt og peber
citronsaft

Tilberedning
Tilbehør: 1 skive groft hvedebrød, 1/4 dl syrnet fløde 9% pr. person
Kog linserne efter anvisningen på emballagen. Skær squash og løg i små tern og svits dem i olie, uden de tager farve. Tilsæt hakkede tomater og bouillon og kog grønsager i ca. 20 minutter. Hak persillen. Tilsæt persille og kogte linser, bring suppen i kog igen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Servér suppen med groft brød og syrnet fløde.

Tip: Suppen smager også dejligt med et drys friskrevet parmesan i stedet for syrnet fløde.

Go to Top