Gulerodsboller

Gulerodsboller er et lækkert og sundt mellemmåltid til skolen eller arbejdet. De er fyldt med fibre, vitaminer og lækker smag. Bag en stor portion i weekenden, frys dem ned eller opbevar dem i køleskabet, så har du altid et nemt og lækker måltid.

 

Gulerodsboller (16 stk)

4 dl lunken vand

1 dl a 38

2  store tsk salt

25  gær

4 spsk. Rapsolie

0,5 dl seasamfrø

1 dl mandler (hakket)

1 dl solsikkekerner

2 gulerødder (groft revet)

1 spsk honning

1 dl havregryn

5  dl grahamsmel

4,5 dl hvedemel

 

Fremgangsmåde

Opløs gær, salt, olie og honning i vandet. Rør yoghurt i, tilsæt revet gulerod, sesamfrø, mandler, og havregryn. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør med en grydeske til dejen er sej og elastisk. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse i cirka 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Slå dejen ned, del den i 16  lige store stykker og form dem til boller. Læg dem på to bageplader, beklædt med bagepapir. Bages 16-20 min ved 200 grader
Serveres med  pålæg f.eks. peanutbutter, kyllingepålæg og salat, ost/skinke og tomat, laksesalat, eller  figenpålæg

Go to Top