Hjemmelavede proteinbarer

Proteinbarer

Disse proteinbarer er lidt kage-agtig svampede i strukturen. Juster selv hvor søde de skal være afhængig af mængden af honning og chokolade. Fungerer også fint under kolde forhold, da der skal meget til at den fryser/bliver hård. Er bl.a. testet under Vasa Löbet.

 

Ingredienser:

140g proteinpulver

7 dl havregryn (ca. 300 g)

5 dl skummetmælk

2 æggehvider (ca. 80 g) (evt. pastoriserede, hvis man er doven)

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 tsk. kanel

1 dl honning

3 spsk sukker

Blåbær: tilsæt hakkede og hele frosne blåbær

Chokolade: 3 spsk kakaopulver og ca en halv plade mørk chokolade (70%)

Fremgangsmåde:

Ingredienserne røres sammen til en tyk masse og hældes i en passende bageform.

Bages ved 175° i ca. 30 minutter.

Afkøles og skæres ud i barer i passende størrelser. Opbevares i lukket beholder efter afkøling.

Tip: Kan evt. overtrækkes med chokolade.

 

Næringsindhold før tilberedning
Pr. 100 g hele portionen
Energi 864 kJ - 11135 kJ
Protein 16 g - 206 g
Kulhydrat 27 g - 351 g
Fedt 3,5 g - 46 g
Go to Top