Hjemmelavede energibarer

Müsli Bar

Denne opskrift har bl.a. floreret i Ringe Svømmeklub, hvor Jacob har været træner. Denne bar er let at lave, relativ billig og har man en sød tand skal den nok blive populær. Som Jacob siger: “den er sgu nok ikke så sund, men smager dælme godt!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 dåse kondenseret mælk, ca. 400g (fåes i mange større supermarkeder) varmes forsigtigt op i en gryde

Tilsæt:

6 dl havregryn

1,5 dl kokosmel

1,5 dl tørrede tranebær

1 dl hakkede abrikoser eller andre tørrede frugter/bær

1 dl solsikkekerner eller sesamfrø

2 dl hakkede mandler eller andre nødder

Hæld hele molevitten i en bradebande (23x33cm). Tryk massen ned med våde hænder eller en palet. Bages i 1 time ved 130 gr. Afkøles i ca 15 min. Skær ud i passende stykker og pynt evt. med chokolade.

 

Müsli-bar

Søren Froberg, Silkeborg MTB Klub har udviklet denne opskrift på hjemmelavede müsli-barer. “Jeg kommet frem til nedenstående opskrift, som er en klar vinder. Den er inspireret af en opskrift fra Internettet. Her er der nemme penge sparet, du ved præcis hvad der i – og så smager de fantastisk!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 dl solsikkekerner 1 dl mandler ½ dl mørk chokolade

Hakkes i mindre stykker og blandes med;

½ dl rosiner 7,5 dl havregryn 1 dl cornflakes (kan med fordel knuses i lidt mindre stykker)

Herefter koges en karamelmasse af;

1½ dl sirup 1½ dl brun farin 1½ dl fløde

 

Lad massen koge lidt så den bliver en anelse tyk. Herefter vendes det hele sammen i en skål. Sørg for at røre det godt rundt og få fordelt karamelmassen. Form energibarene til passende størrelse på et stykke bagepapir imens de er varme.

Stil til afkøling i køleskabet. Holder sig fint i en cykellomme i noget husholdningsfilm.

 

 

Tjek også iFORMs bud på hjemmelavede energibarer her.

Go to Top