Havregrødspandekager med æblekompot

(4 personer)

Havregrødspandekager:

2,5 dl havregryn

2,5 dl vand

2,5 dl skummetmælk

lidt havsalt ½ stang vanilje

1 æg lidt rapsolie til stegning

 

Æblekompot:

300 g æbler i tern

Saften af 1 limefrugt

½ spsk. æbleeddike

½ stang vanilje

45 g rørsukker

Revet skal af 1 øko lime

 

Kog grød af havregryn og vand. (kan med fordel sættes i blød natten over). Bland grøden med vanilje, salt og mælk i ca. 1 min. under omrøring. Lad grøden afkøle, og stil den i køleskabet. Riv skallen af limefrugten og gem den. Bland tern af æbler med limesaft, æbleeddike, vaniljekorn, sukker og vaniljestangen. Opvarm ingredienserne i en gryde ved svag varme i 30 min. Si siruppen fra frugtkompotten, og rør kompotten med limeskallen. Rør havregrøden sammen med æggene og steg havregrøden som små pandekager ved middelvarme i olie på en slip let-pande i et par minutter på hver side. Anret pandekagerne med frugtkompot og sirup henover.

Go to Top