Frikadeller med kartoffelsalat

Ingredienser frikadeller:
400g hakket kalv eller kyllingekød, max 12%
½ dl mælk
2 gulerødder eller ½ squash (revet)1 æg
2spsk hvedemel
1 løg (revet)1 fed hvidløg
salt og peber
1spsk raps- eller olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:
Krydderurtefrikadeller
Rør kødet sammen med dansk vand, æg og hvedemel til fars. Tilsæt løg, hvidløg og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande med slip let belægning. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem sprøde og gyldne i olien i ca. 4 min. på hver side.

Ingredienser kartoffelsalat
2 nye løg, røde og/eller hvide
1tsk flagesalt eller groft salt
500g broccoli
3spsk raps- eller olivenolie
1½spsk citronsaft/ hvidvinseddike
1kg kartofler
salt og peber

Fremgangsmåde
Snit løgene i strimler og drys dem med salt. Del broccolien i små buketter. Skræl eventuelt de groveste broccolistilke og skær dem i mindre stykker. Kom broccolien i kogende, letsaltet vand i 3 – 4 min. Tag broccolien op og køl den af i iskoldt vand. Lad den dryppe af.  Bland olie og citronsaft til dressingen. Kog kartoflerne. Skær de kogte kartofler i mindre stykker og tilsæt løg, broccoli og dressing. Smag kartoffelsalaten til med salt og friskkværnet peber.

Go to Top