Chili con carne

 

Ingredienser (5 pers)
250 g hakket oksekød, max. 12%
1 store løg
1 ½ fed hvidløg
½ tsk. Chili-pasta eller stødt eller frisk chili
2 peberfrugter
1 stor squash
2 mellemstore gulerødder (revet groft)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
salt og peber
1 spsk. Spidskommen
1 tsk. Tørret koriander
½ spsk. Paprika
½ spsk.  Oregano
1 Laurbærblad

Sådan gør du
Tag en gryde med olien og svits løg, hvidløg, spidskommen, koriander, chilipasta i ca. 2 min.
Brun derefter kødet i gryden sammen med krydderierne.
Skær peberfrugter og squash i mindre tern og tilsæt det. Riv gulerødderne og tilsæt også dem.
Hæld flåede tomater, laurbærblade, paprika og oregano i retten og lad den simre i 20 minutter. Tilsæt derefter kidneybønnerne og lad dem koge i 10 min.
Tag laurbærbladene op af retten.
Smag til med salt, peber, soya, spidskommen og chilipasta .

Serveringsforslag
Server med ris, bulgur eller groft brød og en blandet salat
Server med en tomat salsa og ristet rugbrød
Server den i en grov wrap eller groft pitabrød med salat eller råkost i madpakken

Go to Top