Cold Roller (Trigger Point)

Jeg er fortsat ret begejstret for The Grid fra Trigger Point og derfor var jeg også ret spændt på at teste et af Trigger Point’s nye produkt Cold Roller.

cold_roller_vs_grid

Med Cold Roller er Trigger Point hoppet med på bølgen omkring nedkøling, som et restitutionsfremmende redskab. Cold Rolleren er en konveks cylinder i rustfrit stål og med et hjul i hver ende, der minder om et rulleskøjtehjul. Cylinder-delen er væskefyldt og det er netop denne del der fryser til is, når Cold Rolleren har været en tur i fryseren. Cold Rolleren fungerer som en (frosen) foam roller som fx The Grid, men i en mindre udgave. Cold Rolleren er af god kvalitet, designet i rustfrit stål er enkelt og konstruktionen virker solid. Cold Rolleren er 28 cm lang og hjulene i enderne har en diameter på 10 cm.

cold_roller_vs_bottle

Helt konkret lægger man hele Cold Rolleren i fryseren i nogle timer – eller blot opbevarer den i fryseren fast. Når Cold Rolleren skal anvendes, tørres overfladen af med en klud og herefter er det bare i gang med at rulle, fx læggen. Cold Rolleren ligger på gulvet, mens man ruller frem og tilbage med fx læggen på Cold Rolleren. Anbefalingen er at man ruller konstant for ikke at få “forfysninger” og fordi tanken netop er, at den skal masserer musklen samtidig med at musklen nedkøles. I følge procenten holder Cold Rolleren kulden i optil 3 timer.

cold_roller_horisontal

Baggrunden for nedkøling efter træning/konkurrence er dels at nedkøle muskulaturen for at minimere de micro-traumer, der opstår når kroppen belastes. - Men også (og nok først og fremmest) for at øge blodgennemstrømningen, som resultat af at muskulaturen i første omgang er blevet nedkølet. Videnskaben har, mig bekendt, ikke kunne sige noget entydigt om effekten af nedkøling efter træning/konkurrence. Så indtil videre må man forholde sig til hvad der fungerer for den enkelte og hvad der er praktisk muligt i hverdagen.

Jeg har anvendt Cold Rolleren jævnligt gennem de seneste måneder og synes faktisk at idéen er rigtig god og at produktet fungerer efter hensigten. Det kan lyde bizart, men faktisk er det nærmest behageligt med nedkølingen – i hvert fald efter nogle få sekunders tilvænning. Især på læggen og omkring achillesenen fungerer Cold Rolleren rigtig fint, men også på forsiden og bagsiden af låret – og ikke mindst på ydersiden af låret. Jeg bruger først og fremmest Cold Rolleren efter længere eller intensive løbepas. Det er svært objektivt at vurdere effekten mht restitution – men i hvert fald føles det godt og det kan jeg fint nøjes med at forholde mig til. Jeg har ikke testet om den reelt holder sig kold i 3 timer, men mine oplevelse er at den holder sig kold længe og så rigeligt er kold i den periode man har behov for det.

Cold_roller_læg

Cold Rolleren fylder en del i en lille fryser og det fik Kim (der godt kan li’ at spise is) til at foreslå en Cold Roller, hvor hjulene i enderne kunne tages af. Så ville den fylde betydelig mindre i fryseren og der er i princippet ingen grund til at hjulene fryses ned. – Det er råd er hermed givet videre;-).

Cold Rolleren er et fint produkt, synes jeg. Særligt om sommeren føles det godt med nedkølingen – læggen er min favorit. Prisen er min eneste hage – 1125 kr. er en del for meget. Omvendt kan man i tri-verdenen rigtig hurtigt give ustyrlig mange penge for udstyr og dén i sammenhæng er godt en tudse måske ikke så meget, for et produkt der burde kunne holde resten af dine dage.

En samlet konklusion er at Cold Roller fra Trigger Point er fint produkt og ikke mindst en god idé. Den er let at anvende og følelsen er god efter fx en hård løbetur. Den fylder lidt rigeligt i en lille fryser, det kunne løse, hvis hjulene let kunne tages af. Prisen er desværre for høj – men god gaveidé til triathleten eller løberen der har (næsten) alt og jeg tror at modtageren vil blive glad.

 

Cold Rolleren kan købes hos Active Aid, der har agenturet på Trigger Point i Danmark. Cold Rolleren koster 1125 kr.

 

Cold Rolleren er stillet til af Active Aid.

(juli 2013)

 

Go to Top