Balancepude

Jeg modtog for snart længe siden en balancepude fra funktionell.dk. Jeg ved med den slags, at skal jeg bruge den i det daglige, må jeg anvende en form for nudging-strategi. Så altså ikke noget med at gemme den væk i et skab, nej den skal ligge frit fremme og prikke til den dårlig samvittighed. Planen blev at placere balancepuden på badeværelset og på denne måde kan man da, om ikke andet, stille sig på den mens man børster tænder. – Ganske vidst nogle få minutter dagligt, 2×2 min siger tandlægen vidst. Men kan man så få trænet balancen samtidigt, er det vel heller ikke helt skidt. Min erfaringer siger mig at balancen relativ hurtigt forbedres, hvis man træner den kontinuerligt. - Til gengæld går det også hurtigt den forkerte vej, hvis man ikke gør.

balancepude

Billede fra funktionell.dk

 

Balancepuden er i et blødt skummateriale. Overfladen er let “nupret” Den måler 38×43 cm og er 6 cm i højden/tykkelsen. Denne balancepude er en “no name”, der minder meget om modeller fra eksempelvis Airex. I funktion kan jeg ikke mærke nogen forskel, dog er en tilsvarende balancepude fra Airex lidt større (40x50x6cm). En tilsvarende balancepude i et af de kendte mærker koster i omegnen af det dobbelt eller mere. Der findes dog også en række andre “no name” produkter fra ca. 300 kr og opefter.

Udfra almindeligt brug herhjemme virker denne balancepude til at være i tilfredsstillende kvalitet. Om en dyrere balancepude holder bedre/længere, kan jeg ikke umiddelbart vurdere. Jeg gætter på at der ikke er den store forskel. Til almindelig hjemmebrug, hvor jeg har testet den, er denne balancepude i hvert fald ganske fin.

Hvad kan man så bruge en balancepude til? Typisk tænker man nok genoptræning efter skader i fodled og knæ – eller forebyggelse. Derudover kan man naturligvis træne balance og stabilitet generelt. I mange henseender foretrækker jeg faktisk at bruge en balancepude fremfor et vippebræt – ikke mindst til skader i fod og underben. Balancepuden er mere dynamisk og virker i højere grad til at aktivere fx føddernes muskler. Balancepuden giver også mulighed for at lave forskellige former for hop, hink og spring, hvor man enten sætter af på puden eller lander på den. Er man så privilegeret at have et hæve-/sænkebord kan man også vælger at stå på balancepuden - altså primært på begge ben. Dels er den dejlig blød og isolerende, men stillingen bliver også en smule mindre statisk. Dette indlæg er naturligvis skrevet, stående på balancepuden;-).

balancepude2

Billede fra funktionell.dk

 

Balancepuden koster 288 kr. Sammenlignet med andre balancepuder, mener jeg at prisen er fair og typisk lavere end tilsvarende balancepuder af andre fabrikater. Kan man leve med at balancepude er en smule mindre end de dyrere mærker, vurderer jeg at den fint opfylder behovene til hjemmebrug, som er der jeg har testet den.

Balancepuden er stillet til rådighed af funktionell.dk

(september 2015)

Go to Top