Therm-ic varmesåler

Nu kan det jo nærmest virke perverst at anmelde et par varmesåler midt på en solbeskinnet dag i marts, men ikke desto mindre kommer den her.

Uff hvor er jeg ofte kommet hjem med frosne tæer efter en cykeltur og vandret rundt i stuen for at liv i futterne. Nu har det jo været en temmelig mild vinter i 2013/2014, så der har ikke været noget at klage over. Til gengæld har jeg ofte tidligere drømt om varmesåler på de kolde vinterdage. Den varme-drøm gik opfyldelse i år, hvor Skizma.dk stillede et sæt Therm-ic varmesåler og batteripakke til rådighed til en anmeldelse;-).

 

therm-ic_såler

Ic-950 batteri og Perform sål

 

Therm-ic

Jeg har gennem de sidste par måneder haft mulighed for at teste Therm-ic varmesåler bestående af en batteripakke ic 950 og hhv såler i modellerne Perform og Classic. Der findes en række forskellige batteripakker med forskellig kapacitet og tre forskellige typer såler plus børnesåler. Therm-ic laver forskellige såkaldte Smartpacks, der består af de forskellige batteripakker kombineret med de forskellige typer af såler. Det er også muligt at købe batteripakke og såler særskilt eller fx supplere med en anden type sål senere (se priseksempler nederst). Therm-ic sålerne markedsføres oftest til alpint skiløb, men kan i princippet også bruges i alle andre former for støvler/sko hvor den originale sål kan tages ud og erstattes med Therm-ic sålen.

Therm-ic varmesålerne fungerer i praksis ved at der er indbygget et “varmelegeme” i sålens forfod (hvor man jo netop fryser). Varmelegemet får, via et kabel, strøm fra et genopladeligt batteri, der sættes fast på cykelskoen eller skoovertrækket med en lille klemme. Batteriet lades op i stikkontakten med den nedfølgende lader, der lader begge batterier op samtidigt.

 

Ic 950 batteripakke

Når batteriet er ladet op sættes sålens kabel i batteriet og batteriet monteres med en lille metalklemme på skoen eller skoovertrækket. Særligt hvis batteriet sættes på skoen er kablet rigelig langt, så det kan vikles en omgang omkring anklen for ikke at risikere at kablet sætter sig fast i noget.

Batteriet ic 950 har tre justeringsmuligheder med følgende batterikapacitet angivet:
Power setting 1: temperatur 37°C -> 13 – 18 timer
Power setting 2: temperatur 45°C -> 6 – 7 timer
Power setting 3: temperatur 70°C -> 2,5 – 3,5 timer

Jeg har ikke testet hvor længe batteriet reelt kan holde, men i hvert fald kan det fint klare en lang cykeltur på niveau 2, som jeg primært har anvendt. Jeg har ikke oplevet at batteriet løb tør for strøm, men jeg har også opladet hver gang.

 

Sålerne

Sålerne findes i forskellige udgaver. Jeg har prøvet Perfom og Classic.

Perform er klart den mest lækre og smidige så af de to, men det kan desværre give problemer at få plads til den i cykelskoene. Perform sålen findes i seks str. XS (35/36), S (36/38),  M (39/41), L (42/43), XL (44/45) og XXL (46/47). Perform sålen minder meget om en almindelig sål, den er blød, behagelig og har en lille svangstøtte. Perform sålen kan tilpasse lidt i størrelsen ved at klippe lidt af forfoden, men hælen og svangen kan der ikke ændres på fordi sålen her er formstøbt. På Perform sålen går kablet (til batteriet) ud fra hælen.

perform_sål

Perform sål

Classic sålen findes kun i én størrelse, men er til gengæld meget fleksibel da den kan klippes til i den rette størrelse (både bredde og længde). Classic sålen er helt flad og ikke formstøbt med svang og hælkant som Perform sålen. Classic sålen er mere hård/stiv end Perform sålen, til gengæld har Classic sålen den fordel, at den kan tilpasses i størrelsen til alle sko. På Classic sålen er det tydeligt angivet hvor man må klippe i sålen. Kablet til batteriet sidder fast i forfoden under sålen og forløber mod hælen.

 

classic_sål

Classic sål

therm-ic_classic_sål

Tilpasning af Classic sål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På cyklen og på ski

Jeg har brugt Therm-ic sålerne i mine MTB sko, som jeg ofte anvender når det er koldest. I mine MTB sko er der lidt mere plads til Therm-ic sålen. Hvis Therm-ic sålen skal kunne være i en racersko skal skoen være ½ – 1 str større end normalt, hvis man har tri-cykelsko som passer til bare fødder eller en tynd strømpe. Therm-ic sålen formår let at holde fødderne varme, hvis man skoovertræk på til at beskytte for vinden. Nu har det ikke just været en kold vinter, så jeg har ikke brugt mere en max niveau 2 ud af 3 i varmekapacitet. – Det er vildt underligt, men lækkert, at komme hjem fra en cykeltur med varme fødder:-).

I uge 7 var Perform sålerne sendt med på skitur til Norge og den unge pige (nej det er ikke mig) var svært tilfreds med at have varme fødder på pisterne.

Therm-ic har nu også lanceret lange varmesokker (som skistrømper), der kan tilsluttes samme batteri som sålerne. – Dem ville jeg gerne teste og måske er sokkerne i virkeligheden den allermest optimale løsning til cykling? Der findes også en lang række andre produkter som huer, handsker og tilbehør som fx ekstra lader, billader, ekstra lange kabler (ikke nødvendigt til cykling). Med en batteripakke kan man frit skifte mellem forskellige såler eller sokker, så flere i hustanden kan fx deles om en batteripakke, hvis den ikke skal bruges på samme tid.

 

Priseksempler:

Smartpack bestående af ic 950 batteri og Perfom såler koster ca 1600 kr.

Ic 950 batteri alene koster ca 1300 kr.

Perform sålen koster ca 379 kr.

Classic sålen koster ca 299 kr.

Sokker koster ca 550 kr

 

Konklusion

Alt i alt må jeg sige at sålerne fungerer efter hensigten. Hvis man er træt at kolde fødder på landevejen, om vinteren, kunne man godt skele til et sæt batterier og sokker eller såler fra Therm-ic. Det er en relativ dyr løsning, men dog ikke dyrere end et par vintercykelstøvler. Hvis der er alpine ski løbere i familien er det oplagt at deles om et sæt batterier og så tilkøbe et sæt såler pr person i den rette størrelse.

Perform sålen er den mest komfortable og helt klart den jeg vil foretrække hvis der er plads til den i skoen. Classic har den fordel at den kan tilpasse både i bredde og længde, til gengæld er den mere stiv og ikke formstøbt som Perform. Hvis varmesålerne skal bruges til gå med vil Perform sålen klart være at foretrække pga komforten.

Hvis det overhovedet er muligt vil jeg anbefale at man tage cykelskoene med hen i en butik og prøver om der er plads til Perform sålerne.

Jeg har ikke specifikt testet holdbarheden, men umiddelbart virker Therm-ic til at være af god kvalitet. Jeg har ikke oplevet problemer med funktionaliteten i testperioden.

(anmeldt marts 2014)

 

 

Therm-ic produkterne er stillet til rådighed af SKIZMA

skizma_logo

Go to Top