GripGrab Polaris

De seneste uger har jeg afprøvet Polaris vintercykelhandsken fra GripGrab. Polaris er GripGraps varmeste cykelhandske med 5 fingre, næste step op af varme-stigen er den “3-fingrede” Nordic handske, og herefter er der vel kun egentlig luffer at forfalde til, hvis det skulle gå så vidt.

Polaris handsken angives til at have en komfortzone mellem minus 5 grader og plus 5 grader. Handsken skulle ligeledes være vind- og vandtæt takket være en SYMPATEX membran. Handskens yderlag er et i softshell materiale, mens håndfladens er beklædt med et nubret materiale, der skal sikre et godt greb om styret. På tommelfingeren er der blødt fleece, så snuden også kan tørres på den behagelige måde. Ved håndroden er handsken udstyret med et GripGrabs velkendte DoctorGel, der skal modvirke nerveafklemning (n. ulnaris og n. medianus) og dermed sovende fingre.

Ved håndledet er der en velcrolukning og “skaftet” er relativ smalt så man reelt godt kan trække cykeljakkens ærmer udenover. Handsken har en større refleks på lillefingersiden og en tynd refleks henover håndryggen. Handsken kan vaskes ved 30 grader i vaskemaskine.

Jeg har anvendt Polaris handsken på cross cykel og landevej på ture af 2-3½ times varighed. Temperaturen har svinget ml. 5 og 10 grader, men til gengæld har det regnet, blæst og stormet -sågar krydret med både en smule slud og hagl. Temperaturmæssigt vil det sige lidt over hvad handsken er angivet til. Jeg har lige præcis kunne holde varmen, men jeg fryser også let fingrene(!) I tør- og vindstille vejr (hvis det nogensinde er det i DK?) ville det selvfølgelig også se lidt anderledes ud.

Første indtryk var en smidig handske med et godt greb om styret. Fingrene i handsken er lange nok til at fingerspidserne ikke går imod handsken, når man holder om styret (hvilket jeg har af og til har oplevet i andre cykelhandsker, jeg tidligere har anvendt).

DoctorGel’en fungerer fint og sidder som den skal. -Ikke alle vintercykelhandsker har en lignende “pude” til at mindske nervetrykket. I det hele taget føles handsken let og smidig taget i betragtning, at det er en vinterhandsker. Der er vintercykelhandsker der føles mere som skihandsker, men det gør faktisk Polaris ikke.

Når det virkeligt regner i længere perioder kan handsken ikke holde vandet ude, men det skyldes måske i virkeligheden ligeså meget at vandet løber ned af armen og ind i handsken. -Jeg har nu heller ikke tidligere prøvet nogle handsker hvor vandet 100% holdes ude -Goretex, SYMPATEX mv, eller ej. I bygevejr holdes hænderne dog helt tøre.

Alt i alt en rigtig lækker vintercykelhandske til de dage hvor det ikke er rigtig koldt -og ikke mindst til de dage hvor det regner og blæser. For mig passer handsken fint til temperaturer mellem 5 og 10 grader, til de knap så kuldskære tror jeg faktisk at +/- 5 grader passer ganske godt. Vandtætheden er fin til byger, men ved heldagsregn kan den ikke holde vandet ude. Handsken er påfaldende smidig i overdelen, har et godt greb om styret og DoctorGel’en gør handsken komfortabel også til længere ture.

Den vejledende pris er 449 kr, hvilket jeg synes er en fair pris for en vintercykelhandske i den kvalitet.

(GripGrab Polaris er stillet til rådighed af GripGrab)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top