CEP Compression Triathlon Tight

Grundet årstiden har jeg ikke haft mulighed for at afprøve CEP Compression Triathlon Tight i en tri-konkurrence. Til gengæld har jeg prøvet dem ude og inde -på hometrainer, løbebånd, lange og korte cykelture, på tri-cykel og racer og udendørs løb op til 25 grader.

CEP Compression Triathlon Tight leveres i en papæske og allerede her lugter det lidt af kvalitet. I æsken er der vedlagt en lille manual til hvordan man ifører sig tighten. Manualen er let forståelig med visuelle forklaringer.

Tighten findes også i en næsten identisk udgave beregnet til løb CEP Compression Tight. Væsenligste forskel er naturligvis at løbe-udgaven ikke har indlæg. Derudover har løbeudgaven i lynlåslomme bagpå, modsat tri-udgave der har en lille lomme uden lynlås bagpå. Lommen kan fint bruges til en nøgle, kreditkort el.lign.

Størrelsen findes udfra en måltabel og afgøres af lårets omfang (midt på låret). Tighten findes i str. XS-XL til kvinder og S-XXL til mænd. Måden at afgøre størrelsen, afviger fra alle øvrige triathlon tights jeg har prøvet.

Tighten findes kun i sort både i dame- og herremodellen.

Tighten består af 71% polyamid/nylon og 29% spandex/elastan. Lår-delen er uden sømme og består af et tætvævet materiale der sidder helt tæt omkring låret, i lighed med et par kompressionstrømper. Materialet er “ru” og minder i struktur om materialet i et tyndt lår- eller knæbind. Nederste i lår-delen er en syning, men ikke fx en siliconekant, som nogle producenter bruger. Øverste del består af et mere smidigt og knap så tætsiddende materiale. Dette materiale er glat som man kender det fra øvrige tri-thights. Foran og bagpå har tighten et tyndt ekstralag indvendigt (tyndt svedtransporterende materiale). Ekstralaget gør at man ikke kan se siddeindlægget på tightens yderside -og vel og at der ikke er risiko for at se bliver gennemsigtige. På siden af hoften/bækkenet er der ét lag stof.

CEP lover en UV beskyttelse på +50. Det kan jeg af gode grunde ikke teste, men kun konstatere at min vinterblege hud ikke blev skollet under en uges ophold på Fuerteventura. -Det ville den sandsynligvis heller ikke være blevet i andre tri-tights.

Det tager lidt længere tid at tage CEP tighten på, sammenlignet med øvrige tri-tight. Det er lidt som at tage kompressionstrømper på, man må trække tighten lidt op af gangen. Når først de er på, er pasformen til gengæld rigtig god! Hverken på løb eller under cykling har jeg overlevet at tighten falder ned eller modsat at lår-delen kravler op. Tighten sidder tæt og bliver siddende præcis som da man tog dem på. Ved nogle tri-tights har jeg oplevet, at materialet foran på hoften “rynker sig sammen” og bliver generende, særligt når man ligger i tri-styret. -Det sker ikke her.

Det er tydligt at mærke kompressionen i lår-delen. Jeg har prøvet en del andre tri-tights med kompression, men ingen har tilnærmelsesvis følt lige så kompremerende som disse. Jeg var lidt spændt på om det ville føles for varmt/for tæt. Men både ved indendørscykling, løb på løbebånd eller på Fuerteventura jeg oplevet problemer med at det føles for varmt/for tæt. Tightens holdbarhed har jeg ikke haft mulighed for at teste.

Tighten har et relativ kraftigt siddeindlæg, der minder om det man kender kender fra cykelbukser. Indlægget er dog betydelig tyndere, smallere og mere smidig end puden i typiske cykelbukser. Indlægget skulle testes og det blev det på en godt 7 timers cykeltur -på en udlejningscykel (racer). På trods af at det var på en sadel jeg ikke tidligere har kørt med, oplevede jeg ingen problemer. Indlægget er klart mere komfortabelt end i typiske tri-tights ikke mindst når man sidder på en tri-cykel. Faktisk er de så komfortable, at jeg gætter på, at jeg ofte vil komme til at bruge disse tri-tights i stedet for cykelbukser. Det relativt kraftige indlæg betyder at man kan mærke indlægget under løb, men jeg synes ikke at det føles generende.

Linningen er anderledes i dame-modellen, sammenlignet med herremodellen. I herremodellen er det en traditionel elastikkant, mens damemodellen har en bredere v-formet kant, der skal sikre bedre komfort for kvinder. En del producenter bruger denne bredere kant i dame-cykelbukser og jeg har mildest talt aldrig været imponeret af den løsning. Men i CEP’s version må jeg faktisk indrømme, at det fungerer ganske fint.

Sammenlignet med de fleste øvrige tri-tights er CEP Compression Triathlon Tight relativ lange. På mig stopper de ca 10 cm over knæskallen, men det vil naturligvis variere lidt fra person til person. Det er en smagssag, men jeg synes godt om længden. Det har nemlig ofte irriteret mig at dame-modellerne i tri-tights ofte har kort benlængde (gad vide hvorfor?), hvilket ofte resulterer i at bukserne kravler op under cykling.

Det er svært med sikkerhed, at vurdere om kompressionseffekten er fremmende for præstationen og den efterfølgende restitution. Men det klart de tri-tights med størst kompressionseffekt, jeg har prøvet.

Summa summarum er jeg ret imponeret af CEP’s bud på en tri-tight. Pasformen er god og kompressionen kan mærkes. Tighten bliver siddende som den skal både under løb og cykling og under træning fungerer det fint med den lille lomme til en nøgle etc. Indlægget er meget komfortabelt uden at være generende under løb. OG modsat visse producenter er der her en fabrikant er tager tri-tight til kvinder seriøst.

Den vejledende pris er 799 kr. Kvaliteten taget i betragtning, synes jeg at den pris er ganske fair.

(CEP Compression Triathlon Tight er stillet til rådighed af CEP)

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top