Cep Active Tri Tank

Efter nogle års pause er CEP tilbage med en tri top: CEP Active Tri Tank. Selvom årstiden ikke just leder tankerne i retning af tri-beklædning, kommer der en her en anmeldelse. Jeg har anvendt CEP tri toppen i år til to ironman konkurrencer, en enkelt halv ironman og et marathonløb plus diverse konkurrencespecifikke træningspas henover sommeren. Jeg har anvendt toppen i temperaturer mellem 15 og 28 grader. Ved de koldere temperaturer med en tynd trøje under tri toppen.

cep_active_tri_top

Dame

Toppen har en ½ lynlås på fronten. Personligt foretrækker jeg tri toppe med lynlås og synes at det fungerer ganske fint på denne top. Uden lynlås ville toppen også være så godt som umulig at tage af og på.

Fronten og ryggen består af et tætvævet materiale, som dog samtidig er både tyndt og med god svedtransporterende evne. Siderne består af et tyndt, hvidt meshmaterial. Toppen består af 71% polyamid og 29% elastan. Generelt virker CEP Active Tri Tank meget let i materialet.

Sømmene er flatlock og de hvide syninger udgør en del af designet, som det kendes fra fx CEP’s Tri Shorts. Overordnet er designet uden de store ”dikkedarer” som man kender det fra CEP’s typiske design. – Så altså ingen sommerfugle, tekst, store logoer mv.

På ryggen er der to lommer, én på hver side. Netop lommerne er lidt af en genistreg, da de er placeret på skrå. Derved er det let at få fat i fx gels under løb og cykling. Jeg har uden problemer løbet med 2 gels a´ 40 gram pr lomme, dvs. 4 i alt. Lommerne er tilpas stramme, og kombineret med at toppen er relativ ”slim”, føler man ikke at lommerne ”hopper” når man har fx gels i dem.

Dame

Dame

Toppen er relativ tætsiddende omkring halsen (når lynlåsen er lynet helt op) og omkring skulderen. Derfor var jeg lidt spændt om det kunne give ”skarvemærker” på de længere distancer, men det har jeg faktisk ikke oplevet. Umiddelbart tror jeg at det skyldes at der er syet en elastisk og blød kant omkring hals- og armåbningerne. Min oplevelser er selvfølgelig ingen garanti for at andre ikke ville kunne opleve ”skarvemærker”, men i hvert fald ikke umiddelbart et problem.

Da kompression jo netop er CEP’s varemærke er toppen ikke overraskende tætsiddende og man fornemmer faktisk en vis form for kompressionseffekt fra toppen. Jeg skal undlade at komme med postulater om at det på nogen måde er præstationsfremmende, men særligt under løb synes jeg at den tætsiddende pasform og det tætvævede materiale fungerer godt. – Og så skader det jo heller ikke aerodynamikken på cyklingen. Med lidt god vilje vilje man såmen også kunne svømme CEP Active Tri Tank’en til en kortdistance konkurrence i svømmehal. Selvfølgelig ikke optimalt som en speedsuit, men omvendt ikke værre en typisk langdistance tridragt.

cep_active_tri_top_men

Herre

Jeg har som tidligere nævnt anvendt CEP Active Tri Tank i denne sæson. Jeg har 2 forskellige – en rød og en sort. Jeg har i denne periode ikke oplevet at toppene har mistet elasticiteten/”kompressionen”.

For de der måtte have behov for det helt store arsenal af sponsortryk, navn el.lign. er der ikke så stor flade til tekstiltryk pga lynlåsen foran og syninger samt syninger og lommer bagpå.

Toppen findes i dameudgaven i hhv sort, blå og rød. Herreudgaven findes ud over de nævnte farver også i hvid. Alle modellerne har hvidt meshmateriale i sidderne. Både dame- og herremodellen findes i str Small – XL. Modellen er tætsiddende og relativ lille i størrelsen. Ud over pasformen er dame- og herreudgaven identiske i materiale og opbygning.

Den vejledende pris for CEP Active Tri Tank er 650 kr. Prisen er på niveau med andre tri toppe på markedet +/- og jeg synes at man får en tri top i god kvalitet til en fair pris. CEP Tri Tank er slim i pasformen, måske for slim efter nogens smag. Overvej evt. en størrelse større end normalt.

CEP Tri Tank Top er stillet til rådighed af CEP Sport Danmark.

(anmeldt november 2013)

Go to Top