Astral Softshell Jakke

Jeg har testet danske Astral’s bud på en vintercykeljakke til kvinder (jakken findes også i en herreudgave). Jeg har prøvet flere vinterjakke – både deciderede damemodeller og herremodeller/unisex. Faktum er desværre at der har været langt mellem snapsene og irritationsmomenterne har bl.a. været dårlig pasform, for korte ærmer, for stift og ufleksibelt materiale og dårlige lommer.

Jakken er rød på forsiden og med sorte paneler i siden og bagpå. Den røde del af jakken er softshell, mens de sorte paneler er i et stretch-mariale. Vinterjakker må, efter min mening, gerne have en farve der er tydelig at se i gråvejr og en farve der er praktisk (dvs ikke for lys, især bagpå). De krav lever den rød model fint op til. - Og Astral skal da også lige have lidt ros med på vejen for at pige-cykeltøj ikke partout skal være pink eller lyserødt, tak;-).astral_softshell_jacket_woman

Jakken har to store reflekser bagpå ved skulderbladene og en refleks langs begge ærmer på forsiden – endnu et godt tiltag på en vinterjakke. På fronten og foran på ærmerne er jakken lavet i softshell (rødt), mens den øvrige dele som tidligere nævnt er et mere smidigt stretch-materiale. Bagpå er der tre lommer, som man kender det fra en cykeltrøje. Desuden er det en lille lynlås-lomme til fx en nøgle.

Første gang jeg tog jakken på bemærkede jeg at jakken er meget fleksibel og materialet føles blødt og behagelig at have på. Jakken er relativ stor i størrelsen, sammenlignet med andre vinterjakker jeg har prøvet. Ærmerne er lange nok når man sidder på cyklen - det er et must, men desværre ikke en selvfølge. Ærmernes afslutning i relativ tætsiddende stretch-materiale gør det oplagt at have hanskerne udenpå på ærmet, men det kan også – med lidt god vilje - lade sige gøre at trække ærmet udover handsken.

Jakken er smidig på bagsiden og derfor føler man ikke at den strammer eller generer på den øverste del af ryggen/ved skulderbladene, når man sidder foroverbøjet med armene fremme. Jakken går længere ned på bagsiden (som en cykeljakke selvfølgelig bør gøre) og har en siliconekant, der fint bevirker at jakken ikke ryger op bagpå, når man sidder fremadlænet.

Lommerne bagpå cykeljakker har før irriteret mig ved enten kun at bestå af en enkelt lynlåslomme på midten eller fordi lommerne har været for løse, resulterende i at lommerne med indhold kommer til at “hænge ned over baghjulet”. På en vintercykeljakke foretrækker jeg også, at man på en kold dag kan have en flaske i midterlommen, for at undså at væsken fryser. Heldigvis har det endnu ikke været nødvendigt, men jeg har testet det og det fungerer fint med denne Astral jakke. Man kan også uden problemer have slanger, multitool, pumpe, proviant mv i lommerne uden at det generer eller at lommerne føles for løse.

For tri-folket kan det være en fordel med en jakke, som man i nødstilfælde kan snuppe en kort off bike løbetur i. Her er mange vinterjakker ufleksible når armene skal bevæges og/eller vinterjakkerne er for tætte. Selvom det (heldigvis) endnu ikke har været koldt nok, har jeg prøvet at løbe i jakken og det kan faktisk fint lade sig gøre – jakken er smidig nok. På en ekstremt kold dag, her tænker jeg under – 10 grader eller en gedigen chill faktor, vil det være muligt at bruge jakken på en længere løbetur.

Rent varmemæssigt er Astral Softshell jakken nok lidt en mellemting, det findes både vinterjakker der er varmere og mindre varme end denne Astral jakke. Jeg synes at Astral har fundet et godt kompromis med en relativ varm jakke der stadig er fleksibel og behaglig at have på. Hvis jakken ikke er varm nok foretrækker jeg en vest under eller over, eller alternativt en ekstra langærmet trøje under, fremfor en tykkere jakke.

Den vejledende pris er 700 kr og det mener jeg er en ganske fair pris for Astral Softshell jakken.

 

(anmeldt november 2013)

Go to Top