Zebla Uldvask

Jeg har haft mulig for at teste flere af Zeblas produkter og denne anmeldelse vil omhandle Zeblas uldvask. Senere følger en anmeldelse af Zeblas impræneringsprodukter. Zebla er danskproduceret og har en række produkter, der tæller uldvask, impræneringsvask, dunvask og sportsvask samt buksefedt, impræningsspray og lugtfjerner. – Alt sammen målrettet den aktive del af befolkningen. Zeblas produkter er miljøvenlige, fri for tilsætnings- og farvestoffer og leveres i genanvendeligt emballage – thumbs up for det!   uldvask-zebla

Zebla Uldvask har en ganske svag duft, er farveneutral og tyndtflydende. Produkter indeholder lanolin, der har til formål at bevare uldens kvaliteter. Flasken indeholder 500ml og der anbefales 30-40 ml uldvask pr kg tøj. Afhængig af tøjmængden vil det omtrent svare til et sted ml 10 og 15 vaske. Mine langærmede uldundertrøjer vejer ca 200 gram stykket, plus/minus. Så altså 30-40 ml Zebla Uldvask til ca 5 uldundertrøjer.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er svært glad for tøj i uld - og efterhånden har et godt udvalg. Junior er også glad for uld - eller det søger moderen i hvert fald for at han bliver. Summa summarum der er en god stak uldtøj i hustanden at teste Zeblas Uldvask på. Det er svært at lave en synderlige objektiv test af et uldvaske produkt og det bliver da også udelukkende en subjektiv vurdering af produktets evne til at fjerne lugt og snavs og i hvilken grad uldens kvaliteter bevares.

Flere portioner uldtøj er blevet vasket på hhv 30 eller 40 grader på vaskemaskinens uldvaskeprogram. Generelt har uld jo den fantastiske egenskab at det sjældent kommer til at lugte svedigt ved almindeligt brug. Meeen en uldtrøje brugt til træning, og hvis den ovenikøbet får lov at ligge i en taske efterfølgende, kan den nu godt dufte knap så godt. Denne udfordring klarede Zebla uldvask fint. Ingen lugt og heller ingen syntetisk parfumeduft - lige præcis som uld, efter min mening skal være, helt neutralt. Jeg har kun oplevet at uldtøjet er blevet rent, men omvendt er det også sjældent at det bliver sådan rigtig beskidt. Tøjet føles blødt og smidt efter vask og jeg har ikke oplevet at tøjet bliver statisk.

Alt i alt synes jeg at Zebla Uldvask er rigtig fint produkt, der gør hvad det skal – vasker rent, fjerner dårlig lugt og bevarer uldens smidighed og blødhed. Det er positivt at der fokus på miljøet og at der ikke er tilsat unødige farve- og tilsætningsstoffer. Det eneste jeg kunne savne er en doseringsenhed enten i låget eller som ml angivet på siden af flasken.

Prisen på 109 kr for 500ml er noget dyrere end de billigste supermarkedsprodukter til uldvask, men billigere end de mest eksklusive produkter i specialforretninger. Det skal dog siges at en flaske slår til en god rum tid, da uldtøj ikke skal vaskes så hyppigt som andet tøj.

Vejledende udsalgspris pr flaske med 500ml: 109 kr.

Zebla uldvask er stillet til rådighed af Zebla

(anmeldt januar 2015)

 

 

Go to Top