The Sufferfest video

Jeg har afprøvet to forskellige cykeltræningsvideoer fra The Sufferfest. Videoerne købes og downloades direkte fra TheSufferfest.com til en PC. Der udbydes i alt 13 forskellige videoer med forskelligt fokus. Alle videoer kan købes til hjemmebrug og i en studieudgave til ”offentlig brug” i fx fitnesscentre.

Jeg valgte The Long Scream, som byder på 30 min enkeltstart og Angels, der indledes med intervaller og efterfølgende tre stigninger på hver 8 min. Videoerne afspilles fra PC og kan bruges sammen med hometrainer eller spinning/kondicykel.

 

TheSufferfest1

 

Videoerne er i virkeligheden ret simple – og det kan jeg godt li’. De er bygget op over videooptagelser fra forskellige cykelløb og klippet sammen, så det passer med det pågældende program. Videoerne indledes med en kort intro. Intensiteten defineres ud fra en skala der går til 10. Undervejs i videoerne angives hvilket niveau på intensitetsskalaen der skal køres. Derudover er der angivet en anbefalet kadence eller at man skal følge den pågældende rytters kadence. Der er desuden nedtælling typisk hvert min. Undervejs kommer der forskellige påmindelser om fx at holde overkroppen i ro, jævnt tråd, holde kadencen oppe osv. Jævnligt kommer der også en tekst, med lidt god og primitiv cykel-humor.

Musikken er primært rock, tilsat lidt dance og techno. Jeg synes generelt at musikken i videoerne fungerer fint. Specifikke playlister kan se på TheSufferfest.com under de enkelte videoer.

 

Angels (Climbing)

Angels er opbygget med en indledende opvarmning, herefter interval med skiftevis et min. over og under ”tærskel” hhv. 6.5 og 7.5 på intensitetsskalaen. Herefter følger 3×8 min stigning med 4 min rul i mellem.

På første stigning får man lige et glimt af ”Oksen fra Hammel” med den karakteristiske vuggende stil inden det første angreb sættes ind. En sammenbidt Andy Schleck vinder etapen og teksten ”Over the first climb. But you’re gonna have to take that skirt off for the next two” toner frem på skærmen.

En nedkørsel på 4 min og anden stigning venter. Der angribes fra start. ”The elastic is snapping!”. Begrebet virker bekendt, avvv. Sidste stigning og ”This dude is DESPERATE to win” (Læs: nyt angreb). Angreb på angreb inden toppen af Alpe d’Huez nås.

 

Program (62 min):

6:30 opvarmning (på cykelbane)

10:00 med over/under tærskel-intervaller (skifter hvert minut)

3:00 rul

8:00 bjergkørsel/stigning (Liege-Bastogne-Liege)

4:00 rul

8:00 bjergkørsel/stigningclimbing (Col d’Eze i Paris-Nice)

4:00 rul

8:00 bjergkørsel/stigningclimbing (Alpe d’Huez

4:00 nedvarmning

Pris for individuelt brug: 12.99 USD (ca 75 kr)

 

Sufferfest-poster

 

 

 

 

 

 

 

The Long Scream (Time Trial)

Ganske kort opvarmning/intro og herefter 30 min enkeltstart med let stigende intensitet. Videooptagelserne er fra VM enkeltstart i København 2012 og det er da faktisk lidt sjovt.

Gennem 30 min følger man fem forskellige ryttere.  Først australske Jack Bobridge, herefter amerikanske Taylor Phinney. Og åhh neej ”Sorry, but someone want’s to pass you” – og så må man se sig overhalet af en blomsterbeklædt rickshaw…

Bradley Wiggins er den næste rytter man følger. Herefter Fabian Cancellara. Så er den gal igen ”Mr. Rickshaw could accelerate faster than you. LET’S GO!”.  Stadig 14 min igen, 8/10 i intensitet.  Der er sågar lidt at kigge på for drengene, for pludselig bliver man overhalet af en ung kvinde på bedstemorcykel med blomsterranke på styret.

Til sidst kommer Tony Martin på banen. ”You need to ride on brute strenght -Suffering Advanced” fremgår af skærmen –  9 min igen. Lækkert stilstudie, at se de fyre på enkeltstartscyklerne. 3 min igen og 8.5 på intensitetsskalaen. ”Leave it all out here”, sidste min. og målstregen er indenfor rækkevidde.

Endelig i mål efter 30 min enkeltstart. Præmien er intet mindre end en ph.D. i lidelse og hvem drømmer ikke om den titel på CV’et?

Videoen er lavet med henblik på at man kører den som 30 min enkeltstart, men kan også fint bruges til længere intervaller eller et ekstra motivationsboost til en test.

Pris for individuelt brug: 9.99 USD (ca 58 kr)

 

Mangler man lidt fornyet motivation til den indendørs cykeltræning, synes jeg at de to videoer fra The Sufferfest fungerer fint. Det er simpelt, men det fungerer efter hensigten. Prisen synes jeg er fair. Det er også muligt at købe nogle pakker med flere videoer og på den måde få lidt rabat.

Umiddelbart kan man føle sig lidt låst af at skulle følge programmerne, men jeg synes ikke at det er et problem at ”spole” lidt undervejs, hvis der er behov for det.

På et tidspunkt kommer man sikkert til at kende videoerne for godt, men til brug på nogle af cykelpassene synes jeg at det fungerer fint. – Og forhåbentlig bliver det snart forår og så kan videoerne gemmes væk til næste vinter.

(marts 2013)

Go to Top