Ryders Saber

Jeg har haft mulighed for at teste Saber brillen fra Ryders Eyewear i en måneds tid. Modellen er ny i 2013. Brillerne er testet på tri-cyklen (med almindelig hjelm og enkeltstartshjelm) og under løb.

Saber-modellen findes med sort, hvid, grå og hvid/rød stelfarve og til hver stelfarve kan der vælges forskellige typer glas, fx brun og grå farveskift, polarid og et sæt med 3 forskellige typer glas.

 

Saber_ryders

Saber i sort med brun farveskift

Den model jeg har testet er med sort stelfarve og glassene er med brun farveskift.

Både med brun og grå farveskift skifter glassene i følge producenten fra 45% til 85%, afhængig af lysforhold. Interessant er det om glassene kan nå at skifte til lysere, hvis man fx cykler igennem en skov og igen til mørke på åbne solbeskinnede strækninger – og det synes jeg faktisk at de kan. Når det er gråvejr ser man verden i en lysere variant og bliver nærmest helt i godt humør:-). I det hele taget er det rart med de farveskiftene glas, så skal man aldrig skal stå at overveje hvilke briller/glas der passer bedst til vejret.

Stængerne er ved ørerne beklædt med et anti-slip materiale og der samme er næsebøjlen. Det fungerer ganske fint og brillen bliver uden problemer siddende under løb.

Næsebøjlen kan let justeres blot ved at klemme sammen fra begge sidder. Dét gør at næsebøjlen kan justeres individuelt, og heller ikke uvæsentligt, at brillen kan justeres, så den passer til enkeltstartspositionen. – Jeg har oplevet at man ved nogle briller kommer til at kigge ind i brillestellet når man ligger i tri-bøjlen, men det kan man let ændrer på med Saber (hvis det er et problem).

Saber er relativ smal i stellet og passer umiddelbart bedst til ansigter der ikke er alt for bredde. Det smalle design gør til gengæld at Saber fungerer rigtig godt sammen med en enkeltstartshjelm (jeg har prøvet dem med KASK Bambino og Cratoni C-pace hjelme). Der er intet der generer ved “øreflapperne”. Med en almindelig hjelm sidder stængerne fint ind til hovedet, under stropperne fra hjelmen.

saber_size-t

Saber størrelse

Brillerne er meget komfortable at have på og har endnu ikke generet, selv på længere ture. Faktisk glemmer man helt, at man har dem på – og det er netop sådan sportsbriller skal være! Selve pasformen er naturligvis individuel, men til mig fungerer Saber-modellen rigtig fint.

Saber opgives i følge procenten til at veje 24 gram, mens min køkkenvægt faktisk siger blot 22 gram – så tunge kan de i hvert fald ikke beskyldes for at være.

Der medfølger et hard-case etui og en pudseklud til brillerne.

 

Etui_ryders

Medfølgende etui

 

Vejledende udsalgspris er 795 kr og til den pris synes jeg at man får rigtig meget. Brillerne sidder godt både under løb og cykling og kan let justeres til aeroposition på cyklen, hvis der er behov for det. Det farveskiftende glas har fungeret upåklageligt på landevej, hvor jeg har testet brillerne. - Og så er det dejlig let ikke at skulle skifte glas eller overveje hvilke briller der passer til vejret.

 

Saber brillen er stillet til rådighed af Ryders Denmark.

(anmeldt maj 2013)

Go to Top