Led Lenser Neo

Jeg har haft fingrene i Led Lenser Neo, der kom på markedet i oktober 2014. Led Lenser Neo er en lille og let pandelampe, der først og fremmest er anvendelig i bymiljøer. Det er altså ikke en projektør, der kan lyse de mørke skovstier op, men til gengæld en anvendelig lygte til fx lettere oplyste stier og veje - eller til at blive set. Lygten har fremadrettet lys, der kan lyse ved to intensiteter eller som blink. Lygten har endvidere en bagudrettet, rød blinkefunktion.

 

LED-LENSER-SEO-ORANGE-604x400

Billede fra ledlenser.dk

 

Specifikationer:

Funktioner: 1) fremadrettet lys, 2) fremadrettet lys + bagudrettet rød blink, 3) fremadrettet svagere lys + bagudrettet rød blink, 4) fremadrettet blink og bagudrettet rød blink

Vægt incl. batterier:  opgivet til 90 gram (min køkkenvægt siger 88 gram)

Vægt excl. batterier: 54 gram

Battier: 3 stk AAA (der er inkluderet 3 Duracell batterier når man køber lygten)

Batterilevetid: 10-100 timer (afhængig af lysfunktion)

Temperatur: – 20 gr til + 60 gr

Farver: hvid/grå og en af følgende farver; orange, pink, grøn, gul og blå

Pære: LED

Rækkevidde: 10m

Fremadrettet lys: 20 lumen/90 lumen, 16:9 format

Bagudrettet lys: mulighed for rødt lys med blinkefunktion

Tæthed: regntæt

Vejledende udsalgspris: 249 kr.

 

ledlenser_farver

Farveudvalg

 

Lyset

Lyskliden er “bred” med 16:9 format, hvilket adskiller sig fra andre pandelamper, der typisk giver et smallere og mere fokuseret lys. Rækkevidden er 10m, hvilket er passende på stier og veje der er let oplyste og til nød på en mørk cykelsti, men ikke på fx grusveje og slet ikke i skoven. Det relativ svage lys gør at der ikke er risiko for at blænde bilister m.fl. jf. den seneste debat i medierne. Batterilevetiden er fornuftig, især hvis man ikke anvender “fuldt blus”.

 

Anvendelse

Led Lenser Neo er, som tidligere nævnt velegnet til at gå eller løbe med i bymiljøer, fx på sparsomt oplyste stier. Lygten passer ikke umiddelbart godt på en cykelhjelm, men lyset er også for svagt til cykling udenfor byerne. Lygten har en smal elastik, men grundet den lave vægt sidder den fint under løb. Jeg har dog kun prøvet lygten uden på en hue, grundet årstiden. Vægtfordelingen er god med batteripakken bagpå. Led Lenser Neo tændes og slukkes på en lille knap ovenpå lygtehuset. Lygten er let have med i lommen og der har faktisk været lidt kamp om den her på matriklen;-).

 

Summa summarum

Led Lenser Neo er en lille kompakt lygte på knap 90 gram, med fornuftig batterilevetid, passende lys til løb i bymiljøer og efter min mening god komfort. Lygten leveres med batterier (Daracell), en lille ting, men trækker i min optik op, at lygten er klar til brug når man får den. Prisen på 249 kr., mener jeg er ganske fair.

 

Led Lenser Neo er stillet til rådighed af LedLenser.dk

(anmeldt december 2014)

 

 

Go to Top