Vaude Bike Alpine 30+5

Jeg har gennem den seneste måneds tid haft mulighed for at teste cykelrygsækken Vaude Bike Alpine 30+5 (model 2014).

 

vaude_alpine_bike2

 

Vaude Bike Alpine 30+5 hører med sine i alt optil 35 ltr kapacitet til de relativt store cykelrygsække på markedet. Vægten er godt 1200 gram og derfor er det heller ikke just en letvægtsrygsæk. Først og fremmest skal man gøre op med sig selv om man søger en lille, let og fleksibel rygsæk – i så fald skal man ikke vælge Vaude Bike Alpine. Men søger man modsat en rygsække med rigeligt plads til fx svømmeudstyr incl. evt våddragt, en rygsække man kan anvende til og fra træning, der snildt kan indeholde både sko og skiftetøj eller en rygsæk der kan bruges til og fra arbejde med plads til fx PC og skiftetøj – så er Vaude Bike Alpineet rigtig godt bud. Grundet størrelsen og vægten egner Vaude Bike Alpine sig ikke til løb, men der er heller ikke det den er tiltænkt.

 

vaude_ryg

 

Vaude Bike Alpine sidder godt i kraft af anatomisk formede skulderstropper, hofte- og brystbælte. Ryggen består af net for at sikre en mindre svedig ryg under cykling. Ryggen kan længdejusteret i tre str M, L og XL. Hvis der er flere i hustanden, der bruger rygsækken på skift, giver det god mening, omend justering er en lille smule besværlig – men kan dog klares på et minuts tid når man lige lurer teknikken. Pga justeringsmuligheden findes rygsækken kun i en størrelse.

 

30+5

 

Vaude Bike Alpinehar et hovedrum, der kan opdeles i to eller fungere som ét stort rum. Hovedrummet kan udvides med 5 liters kapacitet (udover de 30 ltr) via en lynlås, deraf også navnet 30+5. I hovedrummet er der en inderlomme beregnet til camelbag. Til en evt camelbag-slange er der et hul i rygsækkens top og fæstningsmuligheder på begge skulderstropper.

 

vaude_lomme

 

Rygsækken har et væld af lommer, fx to netlommer til flasker i siden, to lommer på hoftebæltet, en lille lomme i toppen, tre lommer “bagpå” med små inderlommer til småting fx værktøj og desuden en nøgle-strop. Med til rygsækken hører også et aftageligt “net” der kan holde cykelhjelmen på plads. Den aftagelig netlomme er efter min mening en fin detalje. Jeg har haft flere cykelrygsække med hjelmlomme, men det er ganske sjældent at jeg bruger den og derfor er den ofte mere i vejen. Rygsækken har to udvendige stropper på hver side, der kan komprimere rygsækken, når den ikke er fyldt.

 

vaude_helmet

 

I bunden af rygsækken er der et gult regnoverslag med reflekser. Bagpå rygsækken er der en strop beregnet til en baglygte. Rygsækken har flere reflekser, men som decideret cykelrygsækken, synes jeg faktisk godt at der måtte være endnu flere, om end det vil gå udover det simple, sorte design.

 

Vaude Bike Alpine er en gennemtænkt cykelrygsæk, der kan alt det en cykelrygsæk skal kunne. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten og designet er stilrent. Så hvis man er på udkig efter en solid cykelrygsæk med mange detaljer og stor kapacitet (og ikke ser rygsækkens godt 1200 gram som et problem) så er Vaude Bike Alpine et rigtig godt bud. Rygsækken er komfortabel at køre med og må efter kvaliteten at bedømme, kunne holde i mange år. Prisen på godt 800 kr synes jeg er ganske fair for en rygsæk som denne.

 

Prisen for Vaude Bike Alpine 30+5 er kr 819,- hos Campz.dk (maj 2014).

Vaude Bike Alpine er stillet til rådighed af Campz.dk

 

(anmeldt maj 2014)

Go to Top